Nel is 67 jaar en een echte Rotterdammert. Via de Voedselbank stapt ze een aantal jaar geleden de Koningskerk binnen. "Ik dacht: het is hier anders. De mensen zijn anders. Hier wil ik meer van weten. Toen ben ik samen met een vriendin de Alpha Cursus gaan doen. Er ging een wereld voor ons open!" Nel komt tot geloof en zegt nu dat de Voedselbank het beste is wat haar kon overkomen. "Want anders had ik dit allemaal nooit ontdekt!" Nel past regelmatig op de dochters van Joris en Aafke en ze heeft lang als vrijwilliger bij het uitdeelpunt van de Voedselbank in de wijk meegedraaid. Daarnaast bezoekt ze regelmatig de activiteiten van Boeiend. Alleen niet op zondag naar de kerk... "Je vindt dat misschien raar, maar ik ben dat allemaal niet gewend. Ik begrijp ook veel dingen niet. Maar ik wil wel graag leren over de Bijbel. Daarom vind ik het echt mooi wat Joris en Aafke doen. Ik denk dat het voor veel mensen helpt die helemaal aan het begin van het geloof staan. Voor ons is alles nieuw."

Nel

Voormalig wijkbewoonster.
Fatima
Wat vind jij van Boeiend!? Ik vind het heel leuk dat Boeiend! er is. Vooral het feit dat het niet gebonden is aan een plek maar juist overal in de wijk te vinden is. Ik denk dat het heel belangrijk is dat mensen gezien worden. Veel mensen in de wijk zijn eenzaam en stappen niet zomaar ergens binnen. Boeiend! gaat juist naar hen toe. Samen lachen, eten, praten, elkaar helpen. Dat is wat mensen nodig hebben. Zo kunnen ze ontdekken dat God hen ziet, kent en wil helpen. Hoe ben jij zelf tot geloof gekomen? Ik ben Marokkaanse en islamitisch opgegroeid. Maar juist in een moeilijke tijd van mijn leven waren het christenen die mij hielpen. Daarom werd ik nieuwsgierig. Waarom doen ze dat? Ik ben de Bijbel gaan lezen en kwam tot geloof dat Jezus mijn redder is. De mooiste dag van mijn leven. Ik heb een hoge prijs moeten betalen voor mijn bekering maar toch ben ik God zo dankbaar dat Hij mij eruit heeft gehaald. Dat Hij mij heeft gezien. Ik voel me zo geliefd en speciaal. Wat is jouw boodschap voor de wijk? God houdt van je. Hij is bij je. Juist in moeilijke tijden laat Hij je niet alleen. Jezus is ook jouw redder.

Fatima

wijkbewoonster, moeder van vijf kinderen, vrijwilliger bij de Voedselbank in de wijk
Jan Willem Schakel
"De kracht van Boeiend! is dat het laagdrempelig is. Niet gebonden aan een gebouw. Mensen zijn eenzaam, zoeken een netwerk en zien goedheid waar ze vragen mogen stellen en verder kunnen komen. Mensen leven hier op korte termijn. Ik hoop dat Boeiend! kan helpen hen verder te kijken dan vandaag en een perspectief kan bieden voor de toekomst. Voor mij is geloven ook goede dingen doen. Voor elkaar, voor de wijk. Dit bindt samen en zo is Boeiend! echt voor iedereen."Je bent zelf geen christen, wat vind jij dan van een buurtpastor?"Geweldig dat het er is! Je moet allemaal je eigen waarheid kiezen. Het helpt mensen om te ontdekken wat bij hun past. Joris staat echt ergens voor, maar is ook laagdrempelig en juist daardoor kan hij veel voor mensen betekenen. Vier jaar geleden leerden we elkaar kennen en dat was gelijk prettig. Joris is niet afkeurend, staat open en toch is hij duidelijk in wie hij is en wat hij gelooft. Maar zonder dat hij dit erdoorheen wil duwen. Gaaf dat hij dit werk doet en er is voor de wijk. Ik kan het me voorstellen dat mensen hierin wijsheid vinden. Ik vind het zelf ook inspirerend om met hem over geloof te praten."

Jan Willem Schakel

Tot januari 2018 participatie makelaar DOCK, verantwoordelijk voor het maatschappelijk werk in Feijenoord