Wat is een buurtpastor..?

Mijn naam is Joris van der Spek. Sinds september 2017 ben ik buurtpastor voor de wijken Feijenoord, het Noordereiland en de Kop van Zuid.

Wat is een buurtpastor?

Als buurtpastor ben ik de hele week ergens in de wijk te vinden. Of ik nu gewoon aan de wandel ben, bij iemand op pastoraal bezoek ga of aanwezig ben op het uitdeelpunt van de Voedselbank in de wijk. Als schakel tussen kerk en wijk en tussen geloof en dagelijks leven ben ik graag voor jou beschikbaar, hoe het ook met je gaat of in welke fase van je leven dan ook.
Zit je in nood of heb je behoefte om eens met iemand te praten over het leven, jezelf of wat je meegemaakt hebt: schroom niet en neem contact op met mij. Ik bied je graag een luisterend oor, een kop koffie en een bemoedigend woord. Je hoeft hier niets voor te betalen, “the best things in life are free.”

Van geboorte tot uitvaart

Net vader of moeder geworden? Wil je een zegenbede voor je kind of denk je misschien zelfs aan dopen? Ook dan ben ik als buurtpastor beschikbaar. Of misschien ga je trouwen en wil je een zegenbede over je huwelijk. Of ken je iemand die stervende is en die graag nog een gesprek over geloof wil hebben of gezalfd wil worden. Ook wanneer een wijkbewoner overleden is en je als familie of naaste graag wilt dat er op een uitvaart wat gezegd wordt of een gebed uitgesproken wordt: ook hiervoor ben ik beschikbaar. In alle fasen van het leven kan je een beroep doen op de buurtpastor.