Mooie ontmoetingen op onverwachte plekken…

Soms kom je op onverwachte plekken mooie dingen tegen. Dat kan een mooie spreuk zijn, een tekening, een vlinder of een plantje.

Zo kwam ik van de zomer een zonnebloem tegen die groeide tussen de stenen naast een bankje. Wat een mooi beeld en symbool. Iets groeit en ontspringt op een onverwachte plek. En wat ook erg mooi was dat deze zonnebloem de ruimte kreeg om te groeien en te zijn. Hij werd groot en groter. En bloeide op. Deze bloem bloeide open en laten zien hoe mooi hij was. Iets ontspringt in de wijk.

Boeiend.

Boeiend is ook ontsprongen in de wijk. Boeiend is geplant en langzaam aan het groeien. Eerst was het nog klein en langzaam aan zien we het groeien. Het is nu nog kwetsbaar maar wel als mooi en inspirerend. We zijn bezig, we bouwen aan iets nieuws. Met Boeiend willen we bouwen aan een nieuwe vorm van een gemeenschap. We bouwen aan een gemeenschap van mensen die samen met ons op zoek willen gaan naar geloof, God en Jezus. En daar mogen vragen gesteld worden, er mag getwijfeld worden, er mag ongeloof bijzitten maar er mag ook verlangen naar meer bij zijn. We willen met elkaar bouwen aan een groep mensen die oprechte vragen durven stellen en samen naar de eerlijke antwoorden willen zoeken. Tegelijk verwachten we veel van geloof.

In gesprek gaan..

Ik (de buurtpastor, Joris van der Spek) geloof en verlang. Ik verlang ernaar om met veel mensen in gesprek te zijn en te gaan. Ik zie er naar uit om mensen te ontmoeten, samen een kop koffie ofzo drinken. Vragen durven stellen aan elkaar, lachen samen en soms ook bij elkaar een gevoelige snaar weten te raken. Ik ben er van overtuigd dat bij veel mensen iets van geloof zit en een verlangen naar God aanwezig is. En tegelijk merk ik dat mensen niet zo goed weten wat ze met een kerk aan moeten. Ik zie het als mijn rol en taak om met mensen op zoek te gaan naar wat er is en hoe we dat kunnen benoemen en bespreken. Dat doe ik over uiteenlopende momenten en op verschillende locaties. Of het nu in de supermarkt in de Entrepot is of bij Verhagen met een op koffie op de Vuurplaat. Samen met mensen uit de wijk zoek ik naar boeiende ontmoetingen, inspirerende gesprekken en eerlijke en oprechte vragen.

Ik stel voor dat jij en ik eens een keer koffie gaan drinken… Lijkt je dat wat? Ik kijk er naar uit!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.