Wat ga je nu eigenlijk de hele dag doen?

Een vraag die Joris vaak krijgt. Een goede vraag! Maar waar lastig antwoord op is te geven. Het werk van een buurtpastor is niet in een vast rooster te gieten. Uiteraard zijn er vaste taken zoals bijeenkomsten, administratie, social media bijhouden maar het werk is vooral organisch. Oftewel: kijken wat God aan het doen is en daarbij aansluiten.

Een paar weken terug is een moslim jongen die Joris al een aantal jaren kent tot geloof gekomen. Een lang proces van samen eten, lange gesprekken, de Bijbel lezen, gebed en andere christenen die hem steeds een stap dichterbij Jezus hebben gebracht.

Joris zal ook af en toe in het café te vinden zijn. Het werk van een buurtpastor is zwaar… Maar dit is een uitgelezen plek om contacten te krijgen en ook de eigenaar vindt het prachtig als hij langs komt. Ook had hij pas een leuk gesprek met de wijkverpleegkundige. “Ga gewoon eens een paar uur bij een bushalte zitten. Dan leer je een hoop mensen kennen!” Wat er uit voort zal komen… wie zal het zeggen?

Het werk bestaat uit veel koffiedrinken, luisteren, praten, bemoedigen, soms met mensen bidden. Met mensen uit alle lagen van de bevolking met allerlei verschillende beroepen. Van wijkagent tot maatschappelijk werker en van winkelier tot bezoeker van de Voedselbank. Soms zijn de ontmoetingen om te kijken hoe we samen meer voor de wijk kunnen betekenen en soms is het om er voor iemand te zijn. Heel divers, heel Boeiend!

De bedoeling is om verschillende groepen te vormen waarin mensen samen op zoek zijn naar God. Met de nadruk op samen. Joris en het Boeiend team zijn ondersteunend in deze zoektocht en willen op verschillende manieren samen zoeken. Dit kan door samen eten en praten, een Bijbelstudie één op één of pastorale bijstand in moeilijke tijden. Veel mensen zijn zoekend maar behoren niet tot een kerk en hebben daardoor ook geen plek waar ze terecht kunnen met hun vragen en geestelijke nood. Zo werd Joris pas gevraagd om een terminaal zieke vrouw te zalven. Via via waren ze bij hem terecht gekomen. In haar eigen huis, omringd door haar hele familie mocht hij voorgaan in gebed en samen de Bijbel openen. Een week later mocht hij ook de begrafenis leiden. Een heel intiem moment waar hij Gods troost mocht brengen. Voor dit soort mensen willen wij een boei zijn, een houvast, een vaste plek, een herkenningspunt.

 

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Comment

 • Gerbert Paanstra 10 december 2019
  Reply

  Wat is dit toch fantastisch mooi werk en ook heel boeiend,want mensen ZIJN heel boeiend en meer dan de moeite waard om in te investeren omdat mensen zo kostbaar zijn,ongeacht afkomst,kleur,achtergrond,verleden,maatschappelijke positie….ieder mens telt,ieder mens heeft zijn/haar verhaal,zo boeiend…

  Hartelijke groet

  Blessings

  Amares